Geachte relatie,

welkom bij ons regelmatig onregelmatig nieuwsbriefje.
Niet alleen Apple maar ook andere bedrijven zoals ConceptDraw trekken de software-pakketten naar zich toe. Dat is heel jammer maar niets aan te doen. Daarom heb ik een hele tijd geleden al afscheid genomen van de ConceptDraw producten.

 

Onze producten en macOS 10.15 Catalina

Een van de moeilijkste upgrades die ik tot nu toe ken van Apple is macOS Catalina. Oudere 32-bits apps werken in macOS Catalina niet langer op de Mac. Natuurlijk heeft Apple haar software op orde wat 64-bit aangaat, maar veel bedrijven die software produceren hinken er achteraan. De reden is eenvoudig. Sommige programma's moeten van begin af aan helemaal opnieuw geschreven worden. Ik weet toevallig dat RagTime miljoenen lijnen code heeft. Niet dat elke lijn aangepast moet worden maar toch... Begin er maar aan.

 

De stand van zaken zoals ik ze gehoord heb zijn als volgt.

 

RagTime: voorlopige informatie voor macOS Catalina

Er is goed nieuws voor RagTime Mac-gebruikers. Een toekomstige RagTime-versie zal volledige ondersteuning bieden aan macOS Catalina. Ze hebben voorbereidingen getroffen met de verschillende 6.6-versies om RagTime geleidelijk aan te veranderen voor de macOS Cocoa 64-bit-omgeving. Ze blijven hard werken aan de Catalina-ondersteuning voor RagTime en verwachten dat deze in de volgende zomer (2020) klaar zal zijn. Als Apple macOS Catalina uitgebracht heeft, raden we aan te wachten met de macOS-upgrade totdat de RagTime 64-bit-versie beschikbaar is. Als alternatief kan RagTime ook worden gebruikt in een virtuele omgeving (VMware Fusion of Parallels) onder o.a. mac OS Mojave. De 64-bit zal niet gratis zijn. Wanneer er een publieke beta komt weet ik momenteel nog niet.

 

Heeft u Catalina al geïnstalleerd en wilt het huidige RagTime gebruiken dan zijn er een aantal mogelijkheden:

1. Zet macOS 10.14 Mojave op een aparte partitie, en start daarvan op als u RagTime wilt gebruiken.

2. Mojave gebruiken in een virtuele omgeving (om daar RagTime op te laten draaien) via commerciele programma's als VMware Fusion of Parallels. Er is een gratis programma VirtualBox, maar de commerciele programma's zijn eenvoudiger te bedienen.

3. Installeer Mojave weer terug: https://support.apple.com/nl-nl/HT210190

 

 

RagTime: huidige stand

Nieuwste versies: RagTime 6.6.5
U kan upgraden vanaf elke RagTime versie via de bestelpagina. Let op: NIET Catalina compatibel
Heeft u RagTime 6.6 al? Gratis updaten naar de nieuwste versie van RagTime gaat via de download-pagina.

 

Freeway groot nieuws: Xway de opvolger van Freeway komt er aan!

Xway gaat macOS 10.15 Catalina ondersteunen. Hier is de voorlopige informatie.

 

Freeway: huidige stand

De nieuwste versie 7.1.4 kunt u hier downloaden:

 

Micromat: huidige stand

Techtool Pro 12 is Catalina compatibel

Nieuwste versies: ATOMIC 1.0.3 - DriveScope 1.2.4 - TechTool Pro 12
U kan upgraden vanaf elke versie van TechTool Pro via de bestelpagina.

Gratis updaten naar de nieuwste TechTool versie gaat binnen het programma zelf (onder het TechTool Pro menu).
Een demo-versie bestaat niet.
 

nepalhandwerk.nl

Tot slot wil ik u attenderen op mijn winkel met handarbeidproducten uit Nepal, Bhutan, Tibet en andere landen. Hiermee ondersteun ik met name kleine bedrijven in Kathmandu Nepal die door vrouwen gerund worden. Dus mocht u een kadootje nodig hebben voor iemand of voor u zelf: nepalhandwerk.nl

Hartelijk dank voor uw interesse in deze korte nieuwsbrief. Indien u onze nieuwsbrieven niet meer wilt ontvangen dan kunt u dat via onze registratiepagina doorgeven. Noadis zal u dan verwijderen uit de lijst. Noadis zal nooit informatie over klanten doorgeven, verkopen of verhuren aan derden.

Deze nieuwsbrief werd gemaakt met Freeway Pro.

 

Hartelijke groet,
Henk Hodiamont - Noadis

NOADIS

nieuws

m1 m2