Micromat - TechTool Pro

TECHTOOL PRO

Het beste diagnose gereedschap voor de Macintosh.

Nieuwe versie!

Eenvoudig te gebruiken door beginnende en ervaren Macintosh gebruikers.

Welkom bij TechTool Pro! Dit is de meest geavanceerde versie van het de veelgeprezen Macintosh diagnoseprogramma die gemaakt is in de 20-jarige geschiedenis.

Uw Macintosh rekent erop dat u hem optimaal laat draaien. En andere mensen kunnen erop rekenen dat u ook hun eigen computers optimaal laat draaien. Of u nu een enkele gebruiker bent of veel andere Macintosh-gebruikers op het werk ondersteunt, u wilt de nieuwste versie van Techtool Pro hebben. Na vele, vele maanden van ontwikkeling kondigen we met trots versie 13 aan van het ultieme hulpprogramma voor Macintosh. Nu verkrijgbaar, dit is de meest veelzijdige release van Techtool Pro ooit. Bekijk de nieuwe functies hieronder en bestel vandaag nog uw exemplaar!

Nieuw in TechTool Pro

Snapshot Recovery

Techtool Pro 13 bevat nu opties voor gegevensherstel voor APFS-volumes. Maak APFS-snapshots die langer meegaan, die kunnen worden gebruikt om per ongeluk verwijderde bestanden te herstellen, zelfs als er geen back-up beschikbaar is. Maak automatisch snapshots met de nieuwe Snapshot Usage-functie in Techtool Protection, en koppel en herstel uw snapshots met de Snapshot Recovery-tool.

Drive Speed Tool

Techtool Pro 13 introduceert een nieuwe tool om de schijfsnelheid te meten. Schijffabrikanten maken reclame voor snelheden die misschien niet realistisch zijn voor gebruik in de echte wereld, afhankelijk van de gebruikte verbinding, enz. Ontdek hoe uw schijf werkelijk presteert met het hulpprogramma Drive Speed tool.

Interne verbeteringen

Techtool Pro 13 blijft intern verbeteren. We blijven veel van de tests en tools updaten om nieuwere technologieën te gebruiken om ervoor te zorgen dat je Mac soepel blijft werken. Mogelijk ervaart u enkele van deze verbeteringen in de batterijcontroletest en in het voorkeurenpaneel Techtool Protection.

***

CATALINA COMPATIBELCatalina compatibel

Techtool Pro 13 is geoptimaliseerd om macOS 10.15, Catalina, volledig te ondersteunen. Alle tests en hulpmiddelen zijn bijgewerkt om de nieuwe versie van macOS te ondersteunen.

SMART CHECKSMART Check ondersteunt USB-drives

Techtool Pro 13 bevat nu een optie om een programma te installeren dat toegang geeft tot de SMART-gegevens die beschikbaar zijn op USB-drives, maar voorheen niet toegankelijk waren voor het systeem.

KLANTGERICHTERKlantgerichter

Techtool Pro introduceert Check Computer Suites. Schakel snel tussen ingebouwde suites of suites die u zelf maakt. Wilt u een groep testen starten, maar u heeft geen tijd voor de Full Suite, kies dan de Intermediate of Quick Suites, of bouw uw eigen test precies zoals u dat wilt.

INTERNE VERBETERINGENInterne verbeteringen

Techtool Pro 13 blijft intern verbeteren. We blijven veel van de tests en hulpmiddelen bijwerken om nieuwere technologieën te gebruiken om uw Mac soepel te laten werken. U kunt enkele van deze verbeteringen tegenkomen in het klonen, de SMART Check-test en elke test of elk hulpmiddel met schijven die beschikbaar zijn voor test of reparatie.

BETERE SCHIJFREPARATIEBetere schijfreparatie

We wedden dat veel van uw flash drives, geheugenkaarten, zelfs harde schijven niet geformatteerd zijn voor Mac. Techtool Pro ondersteunt nu het testen en repareren van MS-DOS (FAT32) en ExFAT geformatteerde volumes. Dit betekent dat u nu die geheugenkaarten uit uw camera kunt testen en repareren, of die kleine schijf die uw vriend u gaf met al die belangrijke bestanden. Voorkom het verlies van uw kostbare foto's - zoek uit of die kaarten en schijven problemen hebben voordat uw gegevens weg zijn.

Bovendien is het testen van het opstartvolume nu beschikbaar voor zowel Mac OS Extended als APFS zonder opstarten vanaf de eDrive.

RESULTATENResultaten onderweg

Techtool Pro ondersteunt nu iCloud Drive. Download gewoon de nieuwe Techtool Remote iOS-app (gratis in de App Store) en open deze. Techtool Pro stuurt vervolgens testresultaten naar elk iOS-apparaat dat is ingelogd op hetzelfde iCloud-account. Dus als u een lange test (of tests) uitvoert waarvan u de resultaten wilt weten, maar u moet de weg op, kunt u nu overal waar u een internetverbinding heeft, worden geïnformeerd over de resultaten.

BATTERIJTest je iPhone- of iPad-batterij

Recente rapporten hebben aangetoond dat de toestand van de batterij van invloed kan zijn op de prestaties van uw iPhone en iPad. Als uw iOS-apparaat is verbonden met uw Mac, kan Techtool Pro nu de batterij van uw apparaat testen en u ook een heleboel andere belangrijke gegevens over de batterij geven. Ontdek of uw iPhone of iPad optimaal draait.

Meer informatie:

HD TESTMac harde schijf testen en repareren

De harde schijf van uw Mac, ook al is het een Solid State Drive (SSD), heeft meer kans op problemen dan elke andere component van uw Mac. Omdat de gegevens zo vaak veranderen, kunnen ze door elkaar mengen als roerei. Dus is het belangrijk om de schijven te testen op problemen en vervolgens te repareren. Helaas, als er iets mechanisch mis is met de schijf, zal ze moeten worden gebackupt en vervangen, maar hoe sneller dit soort schade wordt ontdekt, hoe minder bestanden - zoals dierbare herinneringen en belangrijke persoonlijke documenten - zullen verloren gaan. De meeste schijfproblemen zijn het gevolg van dat de gegevens op de verkeerde plaats staan, en kunnen worden gerepareerd met behulp van TechTool Pro's Volume Rebuild gereedschap.

NOOD OPSTARTSCHIJFNood opstartschijf

Wanneer de opstartschijf niet meer werkt, en u een andere opstartschijf nodig heeft, dan biedt TechTool Pro's eDrive hulp. De eDrive gebruikt u om te testen, te herbouwen of voor het defragmenteren van uw primaire harde schijf, maar het is pas echt handig als de belangrijkste opstartschijf niet meer te vinden is. In plaats van te rommelen met een installatie DVD, of te vertrouwen op de beperkte functionaliteit van de herstelschijven, geeft de eDrive u snel toegang tot TechTool Pro samen met een aantal handige Apple hulpprogramma's. U kunt zelfs andere programma's toevoegen als u wilt.

BELANGRIJKE GEGEVENSBescherm belangrijke gegevens

De beste manier om gegevensverlies te voorkomen is voorbereid zijn. Naast een back-up omvat TechTool Pro TechTool Protection, die uw prullenmand in de gaten houdt, zodat u het verwijderen van een bestand ongedaan kunt maken. U kunt ook een back-up maken van uw directorystructuren, de 'kaart' van waar uw gegevens leven, zodat als u gegevens van een beschadigde schijf moet herstellen, de Data Recovery Tool van TechTool Pro precies weet waar te kijken. Nog beter, gebruik de Volume Cloning-tool van TechTool Pro om een extra back-up te maken.

PROTOGOU kunt het nu ook meenemen

De mobiliteit van TechTool Protogo is nu opgenomen in elk exemplaar van TechTool Pro. Met TechTool Protogo kunt u een opstartbaar diagnostisch apparaat configureren dat TechTool Pro en al haar meest krachtige hulpmiddelen evenals een van uw eigen hulpprogramma's bevat. U kunt dan gebruik maken van dit apparaat om Macintosh-computers op te starten, te controleren, te onderhouden en te repareren als dat nodig is. U kiest Protogo in het menu Mode, en gebruikt het om een diagnostische schijf te configureren.

HARDWAREHardware testen

TechTool Pro bevat de meest uitgebreide hardware testen in de industrie. Op sommige machines zijn er meer dan 100 elektrische- en temperatuursensoren die TechTool Pro zal controleren. Als een van deze sensoren waarden buiten hun acceptabele actieradius rapporteert, zal de sensoren-test dat laten weten, zodat u de nodige maatregelen kunt nemen om te voorkomen dat een klein probleem opeens een enorm probleem wordt. TechTool test ook de batterijen. Daarnaast worden netwerkpoorten, WiFi en meer met behulp van de -netwerk- en Bluetooth-tests getest.

GEHEUGENGeavanceerde geheugentest

TechTool Pro was een revolutionaire stap met betrekking tot het testen van het geheugen waardoor de TechTool Pro geheugentestreeks de meest uitgebreide test beschikbaar voor de Mac werd. In TechTool Pro hebben we een aantal van de bijkomende uibreidingen van Atomic, onze uitgebreide Memory Tester, genomen en geïntegreerd in TechTool Pro. Nu het geheugen 'gereinigd' is voor het testen, teruggewonnen uit het MacOS, wordt de hoeveelheid RAM-geheugen die kan worden getest gemaximaliseerd.

DIAGNOSE EN REPARATIEDiagnose en reparatie

Check Computer is een handige manier om TechTool Pro de opdracht te geven om de hele reeks van tests te draaien om u de best mogelijke momentopname van de gezondheid van uw Mac te kunnen tonen. Soms is het handig testen weg te laten, of bepaalde volumes over te slaan. Met behulp van het nieuwe configuratiepaneel heeft u de totale controle over de Check Computer reeks. De macht aan het volk!

DRIVE TESTENDrive testen en repareren

Techtool Pro zal beschadigde mappen op beschadigde harde schijven testen, opnieuw opbouwen en repareren, en de gegevensmappen optimaliseren wanneer ze worden gerepareerd. Techtool Pro ondersteunt Apple's nieuwe APFS-bestandssysteem, standaard Mac OS Extended-volumes, evenals MS-DOS (FAT32) en ExFAT geformatteerde volumes. Tijdens het repareren geeft Volume Rebuild een vergelijkingsgrafiek weer voordat directorygegevens worden vervangen. Gebruik Volume Rebuild om ervoor te zorgen dat uw schijven hun topprestaties behouden.

SMARTER SMART CHECKSmarter SMART Check

Harde schijven zijn voorzien van een technologie genaamd SMART (Self Monitoring, Analysis and Reporting Technology) die een computer kan informeren over de gezondheid van de harde schijven. In de meeste diagnosegereedschappen wordt alleen maar 'goedgekeurd' of 'afgekeurd' gerapporteerd aan de gebruiker. In een slechte toestand is er vaak weinig of geen tijd om een back-up van de gegevens te maken voordat de schijf volledig faalt. Vorige versies van TechTool Pro meldden de algemene status van elke eigenschap, maar sommige eigenschappen dragen niet bij aan het falen van een volume. Nu is SMART Check slimmer geworden. TechTool Pro weet nu welke eigenschappen bijdragen aan het falen fout meteen melden voordat de schijf volledig faalt. Dit geeft u de tijd om uw gegevens te redden.

PARTITION MAPPartition Map

TechTool Pro is al lang bekend voor het testen van je Macintosh bestandssysteem. Het is ook belangrijk om de datastructuren die de Mac-bestandssystemen bevatten te testen: de Partition Map. De nieuwe Partition Map-test controleert de map van een bepaald volume op fouten in de partitie. Partition Map fouten kunnen leiden tot hele volumes die niet meer gevonden worden of zorgen er voor dat een Mac niet meer opstart. Als er fouten worden gevonden kunnen ze worden gerepareerd met het Partition Repair tool.

MEMORYMemory testing

Veel gebruikers en technici zien de RAM problemen over het hoofd bij het oplossen van fouten in het systeem, vooral omdat het zo moeilijk is om het goed te testen. We hebben veel gevallen gezien waar een gebruiker het hele systeem naar fouten doorzocht maar het eigenlijke probleem gewoon een foute en goedkoop vervangen geheugenmodule was. Als onderdeel van de RAM-test, hebben we ook een uitgebreid SPD rapport toegevoegd dat u een enorme hoeveelheid technische en andere interessante informatie over het geheugen van uw computer toont

EDRIVEeDrive

De eDrive is een opstartbare Mac OS X partitie op het actieve systeem volume kan maken en TechTool Pro's gereedschappen en belangrijke bestanden van uw systeem bevat. Dit kan gebruikt worden als noodpartitie en het is niet meer nodig om op te starten van een speciale opstart DVD of een extra harde schijf voor reparatie- en onderhoudswerkzaamheden.

CLONINGVolume Cloning

Volume Cloning maakt exacte duplicaten van uw volumes voor een storingsvrije archivering en backup van uw gegevens en programma's. Volume Cloning kan ook nuttig zijn als u een upgrade uitvoert van een kleiner formaat harde schijf naar een grotere harde schijf. U heeft ook de mogelijkheid om een schijfkopie te maken van uw volume en om file syncing te gebruiken die alleen de aangepaste bestanden aan de clone gaat toevoegen of kopieert naar een aantal schijfkopieën.

OPTIMIZATIONVolume and File optimization

TechTool Pro kan beide uitvoeren bestand- en volume-optimalisering. Bestand-optimalisering plaatst elk individueel bestand in een aangrenzend gebied op de harde schijf. Volume-optimalisering gebruikt de vrije plaats op een harde schijf. Optimalisering geeft de mogelijkheid om de bestanden snel en veilig te defragmenteren zodat u met uw systeem betrouwbaar en snel kan werken.

NETWORKNetwork and connectivity testing

De meeste Macs zijn afhankelijk van Bluetooth om verbinding te maken met de gereedschappen die we gebruiken om te communiceren met onze computers: het toetsenbord en de muis. Bluetooth problemen kunnen resulteren in gebroken verbindingen met de apparaten, dat is zeer frustrerend. Controleer de goede werking van uw Bluetooth-hardware van uw Mac. Zorg ervoor dat u niet alleen uw invoer apparatuur, maar ook uw audio- en fitness-apparaten kunt aansluiten op uw Mac door middel van het controleren van uw Bluetooth-hardware op uw Mac.

PROTECTIONTechTool Protection

TechTool Pro biedt ook de mogelijkheid om TechTool Protection te installeren in de systeemvoorkeuren. Dit is waar u automatische functies kunt instellen die in de achtergrond draaien. Nieuwe functies zijn onder meer het controleren op I/O-fouten, Power On Self-Test fouten, de toestand van de interne batterij in uw Mac-notebook en de RAID-status (indien van toepassing). Het bevat ook dezelfde verbeteringen als de SMART functies in TechTool Pro. Dat alles verpakt in een geheel nieuwe interface.

©2020 Micromat, Inc. TechTool is een geregistreerd handelsmerk van Micromat, Inc. Alle andere handelsmerken zijn het eigendom van hun respectieve eigenaars.

Systeemvereisten

Intel-Macs, Mac OS X 10.11 tot en met 10.15