Micromat - TechTool Pro

TECHTOOL PRO 14

Ondersteunt nu Apple Silicon

De professionele Mac-toolkit voor de rest van ons.

Techtool Pro 14

Het beste diagnose gereedschap voor de Macintosh.

Eenvoudig te gebruiken door beginnende en ervaren Macintosh gebruikers.

Welkom bij TechTool Pro! Dit is de meest geavanceerde versie van het de veelgeprezen Macintosh diagnoseprogramma die gemaakt is in de 30-jarige geschiedenis van Micromat.

Uw Macintosh rekent erop dat u hem optimaal laat draaien. En andere mensen kunnen erop rekenen dat u ook hun eigen computers optimaal laat draaien. Of u nu een enkele gebruiker bent of veel andere Macintosh-gebruikers op het werk ondersteunt, u wilt de nieuwste versie van Techtool Pro hebben. Na vele, vele maanden van ontwikkeling kondigen we met trots deze nieuw versie aan van het ultieme hulpprogramma voor Macintosh. Bekijk de nieuwe functies hieronder en bestel vandaag nog uw exemplaar!

Nieuw in TechTool Pro

Techtool Pro 14 is er! Als je onlangs een upgrade hebt uitgevoerd naar een van de nieuwe M1 Macs van Apple, zul je blij zijn om te weten dat versie 14 native Apple Silicon-ondersteuning naar je nieuwe Mac brengt.

Apple's eerste Apple Silicon-chip, M1, is revolutionair geweest voor de Mac, zowel wat betreft kracht als efficiëntie. Terwijl Apple deze overgang voortzet en de volgende generatie Apple Silicon-chips wordt geïntroduceerd, wil je voorbereid zijn met de nieuwste versie van Techtool Pro, zodat je investering soepel blijft lopen. Techtool Pro is geoptimaliseerd voor Apple Silicon en bijna elke test en gereedschap is afgestemd om te profiteren van de nieuwe reeks processors van Apple.

Apple SiliconApple Silicon Compatibiliteit

Techtool Pro 14 is een universele Mac-app en draait native op zowel Apple Silicon als Intel Macs. Techtool Pro is nauw verbonden met de hardware van je Mac, dus bijna elke test en elk gereedschap is bijgewerkt om de nieuwste processortechnologie van Apple te ondersteunen.

Apple SiliconInitialisatie van het volume

Techtool Pro 14 is een universele Mac-app en draait native op zowel Apple Silicon als Intel Macs. Techtool Pro is nauw verbonden met de hardware van je Mac, dus bijna elke test en elk gereedschap is bijgewerkt om de nieuwste processortechnologie van Apple te ondersteunen.Techtool Pro 14 kan nu volumes opnieuw formatteren die op uw Mac zijn aangesloten. Gebruik de Volume Initialization-tool om schijven snel opnieuw te formatteren als APFS, Mac OS Extended of zelfs Ex-Fat of FAT 32.

Apple SiliconApple controle

Techtool Pro 14 introduceert een nieuwe tool om snel uw apps te inspecteren om er zeker van te zijn dat ze Apple Silicon volledig ondersteunen en of ze de nieuwste beveiligingsfuncties van Apple ondersteunen.

Apple SiliconLive opstartschijf reparatie

Techtool Pro 14 ondersteunt nu "live" volumeherstel op uw APFS-opstartvolume. Voer volumeherstellingen uit zonder opnieuw op te starten naar een aparte opstartschijf.

Andere kenmerken

KLANTGERICHTERCheck Computer Suites

Met de nieuwe Check Computer Suites kunt u verschillende testsuites opzetten voor uw behoeften. Gebruik de ingebouwde volledige, tussenliggende of snelle suites of maak uw eigen reeks tests om perfect aan uw behoeften te voldoen. De Full Suite doet naar wat het klinkt: hij voert elke test uit en controleert elke schijf. De Intermediate Suite laat de Surface Scan-test achterwege om tijd te besparen, terwijl de Quick Suite je Mac test, exclusief je schijven, voor een snelle blik op de gezondheid van de hardware van je Mac. Pas ze allemaal aan of maak uw eigen suite om uw Mac precies zo te testen zoals u wilt.

BETERE SCHIJFREPARATIEDrive testen en schijfreparatie

De harde schijf van uw Mac, zelfs als het een Solid State-schijf is, heeft meer kans op problemen dan enig ander onderdeel op uw Mac. Omdat gegevens zo vaak veranderen, kunnen ze soms vervormd raken. Het is dus belangrijk om schijven op problemen te kunnen testen en ze vervolgens te repareren. Helaas, als er iets fysiek mis is met de schijf, moet er een back-up van worden gemaakt en moet deze worden vervangen, maar hoe eerder dit soort schade wordt gedetecteerd, hoe minder bestanden, zoals dierbare herinneringen en belangrijke persoonlijke documenten, verloren gaan. De meeste schijfproblemen zijn echter het gevolg van het feit dat gegevens op de verkeerde plaats staan ​​en kunnen worden gerepareerd met de Volume Rebuild-tool van Techtool Pro. Naast native Mac-schijfindelingen, Mac OS Extended en APFS, ondersteunt Techtool Pro het testen en repareren van MS-DOS (FAT32) en ExFAT-geformatteerde volumes.

NOOD OPSTARTSCHIJFNoodopstartschijf

Als uw opstartschijf niet meer werkt en u een andere opstartschijf nodig heeft, komt de eDrive van Techtool Pro tussenbeide om u te helpen. De eDrive is wat u gaat gebruiken om uw primaire harde schijf te testen, opnieuw te bouwen of te defragmenteren, maar het is erg handig als uw belangrijkste opstartschijf zoekraakt. In plaats van te zoeken naar je installatie-dvd of te vertrouwen op de beperkte functionaliteit van de Recovery HD, geeft de eDrive je snel toegang tot Techtool Pro samen met verschillende handige Apple-hulpprogramma's. U kunt zelfs andere programma's toevoegen als u dat wilt. Pas de grootte van uw eDrive aan, tot 128 GB. *

BELANGRIJKE GEGEVENSBescherm belangrijke gegevens

De beste manier om gegevensverlies te voorkomen, is door voorbereid te zijn. Naast een back-up bevat Techtool Pro Techtool Protection, dat uw prullenbak in de gaten houdt, zodat u het bestand dat u niet wilde verwijderen ongedaan kunt maken. U kunt ook een back-up maken van uw directorystructuren, de ‘kaart’ van waar uw gegevens zich bevinden, zodat als u gegevens van een beschadigde schijf moet herstellen, het hulpprogramma voor gegevensherstel van Techtool Pro precies weet waar u moet zoeken. Beter nog, gebruik de Volume Cloning-tool van Techtool Pro om een ​​extra back-up te maken. De Snapshot Recovery-tool helpt bij het herstellen van gegevens van APFS-volumes.

PROTOGOU kunt het ook meenemen

De mobiliteit van Techtool Protogo is inbegrepen bij elk exemplaar van Techtool Pro. Met Techtool Protogo kun je een opstartbaar diagnoseapparaat maken dat Techtool Pro en al zijn krachtigste tools bevat, evenals al je eigen hulpprogramma's die je misschien wilt installeren. U kunt dit apparaat vervolgens gebruiken om Macintosh-computers op te starten, te controleren, te onderhouden en indien nodig te repareren. Start gewoon Protogo, kies Protogo in het menu Modus en gebruik het om een ​​diagnoseschijf in te stellen. *

BATTERIJTest je Mac- of iOS-batterijen

Techtool Pro heeft de batterij van je Mac al geruime tijd kunnen testen. Recente rapporten hebben aangetoond dat de toestand van de batterij de prestaties van uw iPhone en iPad kan beïnvloeden. Als uw iOS-apparaat is aangesloten op uw Mac, kan Techtool Pro nu de batterij van uw apparaat testen en u ook een heleboel andere belangrijke gegevens over de batterij geven. Ontdek of uw iPhone of iPad optimaal werkt.

GEHEUGENGeavanceerde geheugentest

De geheugentestsuite van Techtool Pro is de meest uitgebreide onder de algemene hardwarehulpprogramma's. Techtool Pro maakt gebruik van de verbeteringen die worden gebruikt door ATOMIC, onze speciale geheugentester, en integreert deze in het testen van uw geheugen. Nu wordt het geheugen 'opgeschoond' voordat het wordt getest, teruggewonnen van macOS, waardoor de hoeveelheid RAM die kan worden getest, wordt gemaximaliseerd.

RESULTATENResultaten onderweg

Techtool Pro ondersteunt nu iCloud Drive. Download gewoon de nieuwe Techtool Remote iOS-app (gratis in de App Store) en open deze. Techtool Pro stuurt vervolgens testresultaten naar elk iOS-apparaat dat is ingelogd op hetzelfde iCloud-account. Dus als u een lange test (of tests) uitvoert waarvan u de resultaten wilt weten, maar u moet op pad, kunt u nu overal waar u een internetverbinding heeft, worden geïnformeerd over de resultaten.

DIAGNOSE EN REPARATIEDiagnostiek en reparatie

Begin met "Check Computer" om een volledige diagnostische controle van uw Mac en harde schijven uit te voeren. Een enkele muisklik voert een SMART Check van uw harde schijf uit om dreigende schijffouten te detecteren, een RAM-test, analyse van schijfmappen en meer. Als er problemen worden gevonden, wordt er advies gegeven over hoe u het probleem kunt verhelpen. Gebruik Check Computer regelmatig als onderdeel van uw preventieve onderhoudsprogramma. Pas testen aan met behulp van ingebouwde voorkeuren.

DRIVE TESTENDrive testen en repareren

Techtool Pro zal beschadigde mappen op beschadigde Mac OS Extended-harde schijven testen, opnieuw opbouwen en repareren, en de datamappen optimaliseren wanneer ze worden gerepareerd. Techtool Pro kan ook het APFS-bestandssysteem van Apple, standaard Mac OS Extended-volumes en MS-DOS- (FAT32) en ExFAT-geformatteerde volumes repareren. Bij het opnieuw opbouwen van Mac OS Extended-volumes, geeft Volume Rebuild een vergelijkingsgrafiek weer voordat directorygegevens worden vervangen. Gebruik Volume Rebuild om ervoor te zorgen dat uw schijven optimaal blijven presteren.

SMARTER SMART CHECKSlimmere SMART Check

Harde schijven bevatten een technologie genaamd SMART (Self-Monitoring, Analysis and Reporting Technology) die een computer kan informeren over de toestand van de harde schijven. In de meeste hulpprogramma's worden alleen de algemene resultaten - geslaagd of mislukt - aan de gebruiker gerapporteerd. In de storingstoestand is er vaak weinig of geen tijd om een back-up van gegevens te maken voordat de schijf volledig uitvalt. Eerdere versies van Techtool Pro rapporteerden de algehele status van elk attribuut, maar sommige attributen dragen niet bij aan het falen van een schijf. Nu is de SMART Check slimmer geworden. Techtool Pro weet nu welke attributen bijdragen aan schijffouten en zal een falend resultaat rapporteren voordat de schijf volledig uitvalt. Dit geeft u de tijd om uw gegevens te redden.

EDRIVEeDrive

Met Techtool Pro kunt u eenvoudig een eDrive maken, een extra opstartpartitie op basis van het actieve systeemvolume, die kan worden gebruikt als noodstartpartitie of om regelmatig onderhoud uit te voeren op uw Mac. * De eDrive is gebaseerd op uw specifieke Macs-systeem en bevat Techtool Pro's tools voor Mac-reparatie. Met de eDrive hoeft u niet opnieuw te formatteren of op te starten vanaf een dvd of secundaire harde schijf. Indien nodig kan de grootte van de eDrive worden uitgebreid om aan uw behoeften te voldoen.

PARTITION MAPPartition Map

TechTool Pro is al lang bekend voor het testen van je Macintosh bestandssysteem. Het is ook belangrijk om de datastructuren die de Mac-bestandssystemen bevatten te testen: de Partition Map. De Partition Map-test controleert de map van een bepaald volume op fouten in de partitie. Partition Map fouten kunnen leiden tot hele volumes die niet meer gevonden worden of zorgen er voor dat een Mac niet meer opstart. Als er fouten worden gevonden kunnen ze worden gerepareerd met het Partition Repair tool.

MEMORYGeheugentest

RAM-problemen komen vrij veel voor en kunnen een verscheidenheid aan crashes, programmafouten en zelfs gegevensverlies veroorzaken. We hebben veel gevallen gezien waarin een gebruiker een schijf- of extensieprobleem achterna zit, terwijl het probleem gewoon een defecte en goedkoop te vervangen geheugenmodule was. Als onderdeel van de RAM-test hebben we ook een SPD-rapport toegevoegd dat u een enorme hoeveelheid technische en andere interessante informatie over het geheugen van uw computer laat zien.

CLONINGVolume Cloning

Volume Cloning maakt exacte duplicaten van uw volumes voor probleemloze archivering om een back-up van uw gegevens en applicaties te maken. Het klonen van volumes kan ook handig zijn als u een upgrade uitvoert van een kleinere harde schijf naar een grotere schijf. U hebt de mogelijkheid om een duplicaat van een volledige schijf te maken, bestanden te synchroniseren door alleen de gewijzigde bestanden aan een kloon toe te voegen, of om te klonen naar talrijke schijfimage-indelingen. Als je een beschikbare schijf hebt, kun je de tool zelfs gebruiken om schijven te optimaliseren die bijzonder gefragmenteerd zijn.

OPTIMIZATIONVolume en bestandsoptimalisatie

Techtool Pro voert zowel bestands- als volume-optimalisatie uit. Bestandsoptimalisatie defragmenteert individuele bestanden op de harde schijf. Volume-optimalisatie consolideert de vrije ruimte op een harde schijf. Voor volledige optimalisatie voert u Volume-optimalisatie uit na Bestandsoptimalisatie. De resulterende optimalisatie vereenvoudigt de indeling van de bestandsopslag en kan de algehele prestaties van uw schijf verbeteren. **

Schijfsnelheid

Gebruik Techtool Pro om de schijfsnelheid te meten. Schijffabrikanten maken reclame voor snelheden die misschien niet realistisch zijn voor gebruik in de echte wereld, afhankelijk van de gebruikte verbinding, enz. Ontdek hoe uw schijf werkelijk presteert met het hulpprogramma Drive Speed.

DRIVE TESTENInternetsnelheid

Gebruik de Internet Speed tool om de snelheid van uw echte internetverbinding te meten. Veel snelheidstestwebsites optimaliseren om de best mogelijke snelheid te geven. De internetsnelheidstool gebruikt dezelfde servers die worden gebruikt om een groot percentage van het internet te hosten, zodat u realistische prestaties kunt meten.

DRIVE TESTENAPFS Snapshot herstel

Techtool Pro bevat opties voor gegevensherstel voor APFS-volumes. Maak APFS-snapshots die langer meegaan en die kunnen worden gebruikt om per ongeluk verwijderde bestanden te herstellen, zelfs als er geen back-up beschikbaar is. Maak automatisch snapshots met de nieuwe Snapshot Usage-functie in Techtool Protection, en koppel en herstel uw snapshots met de Snapshot Recovery-tool.

DRIVE TESTENDrive testen en repareren

Techtool Pro zal beschadigde mappen op beschadigde Mac OS Extended-harde schijven testen, opnieuw opbouwen en repareren, en de datamappen optimaliseren wanneer ze worden gerepareerd. Techtool Pro kan ook het APFS-bestandssysteem van Apple, standaard Mac OS Extended-volumes en MS-DOS- (FAT32) en ExFAT-geformatteerde volumes repareren. Bij het opnieuw opbouwen van Mac OS Extended-volumes, geeft Volume Rebuild een vergelijkingsgrafiek weer voordat directorygegevens worden vervangen. Gebruik Volume Rebuild om ervoor te zorgen dat uw schijven optimaal blijven presteren.

NETWORKNetwerk en connectivity testen

Techtool kan uw Bluetooth, Wi-Fi, Ethernet en elke andere netwerkinterface testen. Los problemen op om verbonden te blijven met wifi of problemen bij het verbinden met Bluetooth-randapparatuur zoals luidsprekers, toetsenborden en meer.

PROTECTIONTechTool Protection

TechTool Pro biedt ook de mogelijkheid om TechTool Protection te installeren in de systeemvoorkeuren. Dit is waar u automatische functies kunt instellen die in de achtergrond draaien. U kunt in het bijzonder Protection configureren om verwijderde bestanden bij te houden, de vrije ruimte op uw harde schijven te bewaken, back-ups van kritieke directorygegevens op te slaan om te helpen bij herstel in het geval van schijfbeschadiging, en om de SMART-routines van uw harde schijven te bewaken. Controles omvatten scannen op invoer / uitvoer (I / O) -fouten, zelftestwaarschuwingen bij inschakelen, batterijproblemen en RAID-fouten. Als er problemen worden gevonden, geeft Protection waarschuwingen op het scherm en via e-mail.

Systeemvereisten:

Apple Silicon en Intel-gebaseerde Macs

OS X 10.11 of hoger, inclusief macOS 11 ‘Big Sur’

* Apple Silicon Macs kunnen alleen worden opgestart met apparaten die zijn ondertekend door het macOS-installatieprogramma. Als gevolg hiervan zijn de functies eDrive en Protogo momenteel niet beschikbaar op Apple Silicon Macs.

† Opmerking: Data Recovery kan gegevens mogelijk niet onder alle omstandigheden herstellen. Schakel voor de beste resultaten Techtool Protection in voordat gegevens verloren gaan.

** Opmerking: defragmentatie (optimaliseren) wordt niet ondersteund voor APFS-volumes en wordt niet aanbevolen voor stations met een solid-state-component. Solid State-schijven profiteren niet van defragmentatie, waardoor deze schijven alleen sneller verslijten. Optimalisatie voor roterende APFS-schijven is nog niet mogelijk met de huidige hoeveelheid APFS-documentatie die wordt geleverd door Apple, die momenteel onvoldoende documentatie biedt voor het defragmenteren van een schijf.

©2021 Micromat, Inc. TechTool is een geregistreerd handelsmerk van Micromat, Inc. Alle andere handelsmerken zijn het eigendom van hun respectieve eigenaars.