Micromat - Lifespan

LIFESPAN

Lifespan

Veiligheidsmonitor voor flash-media

Lifespan is er om het steeds toenemende gebruik en de afhankelijkheid van op flash gebaseerde opslag aan te pakken. Als u het meeste uit uw solid state schijven of andere flash-gebaseerde opslagapparaten wilt halen, is het belangrijk om te weten hoeveel resterende levensduur die hebben. Op flash gebaseerde opslagapparaten hebben een eindige levensduur en wanneer ze deze levensduur overschrijden, kunnen hun prestaties achteruitgaan of kunnen ze helemaal stoppen met werken. Het kan zeer waardevol zijn om op de hoogte te zijn van de resterende levensduur, met name in scenario's waarin deze apparaten heel vaak worden gebruikt.

De meeste flash-gebaseerde opslagapparaten slaan uw gegevens op in niet-vluchtig NAND solid-state geheugen. Elke cel van dit flashgeheugen kan slechts een beperkt aantal keren worden 'geprogrammeerd en gewist'. Schijven kunnen minder dan 2.000 of meer dan 10.000 van deze programma's wissen of p/e cycles hebben, afhankelijk van het type en de kwaliteit van de gebruikte NAND-chips. Voor een doorsnee solid state schijf vertaalt dit zich in een levensduur van ongeveer 100 TB, maar dit kan in beide richtingen sterk variëren. Hoe dan ook, voor elk op flash gebaseerd opslagapparaat komt er een moment dat er geen gegevens meer kunnen worden opgeslagen en het apparaat zal falen.

Lifespan is een macOS-menubalktoepassing die is ontworpen om de resterende gebruiksduur van op flash gebaseerde opslagapparaten te controleren. Het geeft de resterende gebruiksduur van uw SSD (Solid State Drive) weer en we hopen CompactFlash- en CFast-apparaten binnenkort te ondersteunen. Het Lifespan-menu geeft het huidige gebruik van de levensduur weer en waarschuwt u wanneer het apparaat de resterende gebruiksduur overschrijdt. Gewapend met deze kennis kunnen deze op flash gebaseerde opslagapparaten worden uitgeschakeld voordat het risico van gegevensverlies relevant wordt.

LIFESPAN SCREENSHOT

Uitbreidbaar

Interne en Thunderbolt-opslagapparaten worden standaard ondersteund. Ondersteuning toevoegen voor USB-apparaten is net zo eenvoudig als het installeren van een stuurprogramma - direct beschikbaar via de Lifespan-applicatie.

Lifespan External

Catalina compatibel

Lifespan geeft gehele ondersteuning aan macOS 10.15, Catalina.

Catalina compatibel

Systeemvereisten

Intel-Macs - Mac OS X 10.10 of nieuwer, inclusief macOS 11 "Big Sur"